Når man som ekspert og forsker udgiver en ny artikel, afholder en konference eller skriver en ny bog, er man ofte tilbøjelig til at tænke, at man vil kommunikere, når bogen udkommer, og når konferencen afholdes.

Men ofte er der faktisk en lang række muligheder for at kommunikere om bogens indhold og konferencens emne både før og efter bogen udgives, og konferencen afholdes.

Derfor kan du med fordel tænke din kommunikation som et flow af kommunikationstiltag, og ikke bare som et enkelt LinkedIn-opslag, den dag din artikel, eller din undersøgelse udkommer.

FØR kan du fx arbejde med at skabe forventninger til din konference eller bog. Du kan også øge dit kommunikationsniveau omkring det emne, som begivenheden omhandler – og du kan give et indblik i processen, fx analyse af data, feedback på artikel, forberedelse til konference, nye talere osv.

UNDER er den traditionelle kommunikation, som vi kender: Nu er bogen udkommet, her er bogreceptionen, nu er artiklen online, konferencen er i gang, oplægsholder NN diskuterer dette emne, og hans hovedpointe er ….. osv.osv.

EFTER konferencen er afholdt, og bogen er udgivet, kan du både arbejde med at skabe opfølgende kommunikation, fx omkring hovedpointer, slides, talere, video osv., og du kan kommunikere om andre perspektiver på det hovedemne, som du nu har kommunikeret om i en periode.

Du kan læse meget mere om, hvordan du skaber en plan for din forskningskommunikation i Forskningskommunikation.