Læs mere om forskningskommunikation
Få overblik over, hvad vi ellers har skrevet om forskningskommunikation
Vi vil løbende publicere materiale og indhold fra og om bogen her.
Vi har skrevet en række kortere artikler, som bliver publiceret i forskellige medier. Det vil vi linke til og så vidt muligt vise artiklerne her, efterhånden som de bliver færdige. Vi kommer også til at lægge videoer op – både dem, vi selv udarbejder undervejs, og dokumentationsvideoer fra oplæg, konferencer … samt hvad vi ellers finder på.
God fornøjelse!
Artikler, videoer og omtaler
Lær lige lidt af Lone
Hvad er det så, hun kan, Lone Simonsen, epidemiforsker, professor og nu også dobbelt forskningskommunikationsprisvinder inden for en måned? Læs artiklen hos Kommunikationsforum.
Universitetsforskere dominerer: Er de mest populære eksperter
Det er oftest universitetsforskere, som aviser, radio og tv går til, når de skal bruge en ekspertudtalelse, viser ny liste. Læs artikel fra Forskerforum.
Hvad er forskningskommunikation egentlig?
Man kan inddele forståelsen af forskningskommunikation i tre paradigmer. Læs artikel på videnskab.dk om de tre paradigmer: Formidlingsparadigmet, dialogparadigmet og interaktions- og samskabelsesparadigmet.
Når du planlægger din forskningskommunikation, kan du med fordel betragte den som et flow.
Læs en artikel hos Science Report om at arbejde med sin forskningskommunikation som et flow frem for som en begivenhed.
Sådan bliver forskere til ekspertpersoner i medierne
Hvis man som forsker ønsker at få en plads som ekspert og “thought leader” i den offentlige samtale, er synlighed afgørende! Anders Monrad Rendtorff og Gitte Gravengaard har skrevet en artikel til Science Report. Hele artiklen kan læses her (bag betalingsmur)
Sådan kan forskere og eksperter bruge pressen
Gitte Gravengaard og Anders Monrad Rendtorff er blevet interviewet af Lene Wessel, journalist på Ingeniøren, om, hvordan forskere og specialister kan formidle deres viden til pressen. "Når forskere er i medierne, er det mere end ni ud af ti gange, fordi de er blevet...
Et webinar om Forskningskommunikation
Anders Monrad Rendtorff og Gitte Gravengaard afholdt forleden et webinar om forskningskommunikation. Eftermiddagen bestod af spændende pointer fra deres nye bog om forskningskommunikation, nye analyser af forskningskommunikation i en Corona-tid og endelig et...
Kåre Mølbak var måske ikke blevet anklaget for zigzagkurs, hvis han havde læst denne bog
Læs en fyldig omtale, anmeldelse og kritik af "Forskningkommunikation" fra Information. Artiklen er skrevet af Peter Hyldgaard, som blandt andet skriver: "Forskningskommunikation er nemlig den første grundbog på dansk om et vigtigt emne, og giver en velskrevet og...
Derfor er ekspert- og forskningskommunikation vigtig
I et samfund, hvor vi diskuterer begreber som fake news og alternative facts, er det vigtigt at holde fast i, at noget viden er bedre og mere kvalificeret end andet. Læs artikel af Anders Monrad Rendtorff og Gitte Gravengaard på Kommunikationsforum.
Mestre udi kommunikation
***** [fem stjerner] fik Forskningskommunikation i anmeldelsen på Journalisten.dk. Vi kan næsten ikke få armene ned. Anmeldelsen slutter af med ordene: "Læsere, som har fordybet sig i denne bog, vil mestre samarbejdet med andre faggrupper inden for journalistik, pr....