Læs mere om forskningskommunikation

Få overblik over, hvad vi ellers har skrevet om forskningskommunikation

Vi vil løbende publicere materiale og indhold fra og om bogen her.

Vi har skrevet en række kortere artikler, som bliver publiceret i forskellige medier. Det vil vi linke til og så vidt muligt vise artiklerne her, efterhånden som de bliver færdige. Vi kommer også til at lægge videoer op – både dem, vi selv udarbejder undervejs, og dokumentationsvideoer fra oplæg, konferencer … samt hvad vi ellers finder på.

God fornøjelse!

Artikler, videoer og omtaler

Lær lige lidt af Lone

Hvad er det så, hun kan, Lone Simonsen, epidemiforsker, professor og nu også dobbelt forskningskommunikationsprisvinder inden for en måned? Læs artiklen hos Kommunikationsforum.

læs mere

Hvad er forskningskommunikation egentlig?

Man kan inddele forståelsen af forskningskommunikation i tre paradigmer. Læs artikel på videnskab.dk om de tre paradigmer: Formidlingsparadigmet, dialogparadigmet og interaktions- og samskabelsesparadigmet.

læs mere

Sådan bliver forskere til ekspertpersoner i medierne

Hvis man som forsker ønsker at få en plads som ekspert og “thought leader” i den offentlige samtale, er synlighed afgørende! Anders Monrad Rendtorff og Gitte Gravengaard har skrevet en artikel til Science Report. Hele artiklen kan læses her (bag betalingsmur)

læs mere

Sådan kan forskere og eksperter bruge pressen

Gitte Gravengaard og Anders Monrad Rendtorff er blevet interviewet af Lene Wessel, journalist på Ingeniøren, om, hvordan forskere og specialister kan formidle deres viden til pressen. "Når forskere er i medierne, er det mere end ni ud af ti gange, fordi de er blevet...

læs mere

Et webinar om Forskningskommunikation

Anders Monrad Rendtorff og Gitte Gravengaard afholdt forleden et webinar om forskningskommunikation. Eftermiddagen bestod af spændende pointer fra deres nye bog om forskningskommunikation, nye analyser af forskningskommunikation i en Corona-tid og endelig et...

læs mere

Derfor er ekspert- og forskningskommunikation vigtig

I et samfund, hvor vi diskuterer begreber som fake news og alternative facts, er det vigtigt at holde fast i, at noget viden er bedre og mere kvalificeret end andet. Læs artikel af Anders Monrad Rendtorff og Gitte Gravengaard på Kommunikationsforum.

læs mere

Mestre udi kommunikation

***** [fem stjerner] fik Forskningskommunikation i anmeldelsen på Journalisten.dk. Vi kan næsten ikke få armene ned. Anmeldelsen slutter af med ordene: "Læsere, som har fordybet sig i denne bog, vil mestre samarbejdet med andre faggrupper inden for journalistik, pr....

læs mere